Vakantiehuizen aan de Belgische Kust

Vakantiehuizen aan de Belgische Kust

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Activiteiten Belgische Kust

De Belgische Kust, in de zomer een populaire bestemming voor veel Belgen en Nederlanders. Met 70 kilometer aan zandstrand, gezellige boulevards en beachclubs de ideale bestemming voor een ontspannen strandvakantie dichtbij Nederland. Echter heeft de Belgische Kust veel meer te beiden dan zee en strand. Laat u inspireren en beleef een heerlijke vakantie bij onze zuiderburen.

Oostende: Japanse tuin ‘Shin Kai Tei’

De Japanse tuin Skin Kai Tei is gelegen in het Koningspark in Oostende nabij de koninklijke villa. De tuin, die vrij vertaald Diepe Zee Tuin betekent, is 2.500 vierkante meter groot en ontworpen door de Japanse architect Tahashi Sawona. Tijdens een wandeling door de Japanse tuin, met haar prachtige vijvers en watervallen, waant u zich echt even in Japan. De Japanse tuin die in 2001 door Prins Philip geopend is verwijst naar de rijke geschiedenis tussen Japan en België.
www.japansetuin.be

 De Haan: Retropark De Sierk

Ontpop uzelf tot een echte circusartiest bij thema- en speelterrein De Sierk. Leer om te gooien met diabolo’s en te fietsen op een éénwieler. Bengel aan de trapeze, vertoon je kunsten in de circustent of hang de clown uit. De Sierk is een ideaal uitje voor kinderen tussen de drie en tien jaar die dromen van het circus. Daarnaast zijn er verschillende circuswoonwagens waarin van alles te beleven valt, kunnen kinderen muziek maken in een fanfarekot en is er een go-cars parcours. 
www.desierk.be

Knokke-Heist: Zwin Natuurcentrum

Natuurgebied De Zwin, nabij Knokke-Heist, is een waar paradijs voor vogelaars en plantenliefhebbers. Zo vindt u hier fauna die op weinig andere plekken nog te vinden zijn. Tevens is dit gebied het ideale broedgebied voor vele vogels en een belangrijke rustplek voor trekvogels. Om het natuurgebied te ontdekken kunt u zelf een prachtige wandeling maken of onder begeleiding van een gids het gebied in trekken. Neem vooral uw laarzen en verrekijker mee als u gaat wandelen in dit bijzondere natuurgebied.
www.zwin.be

Sint-Michiels: Boudewijn Seapark

Beleef een gezellige dag met het hele gezin in themapark Boudewijn Seapark, nabij Brugge. Dit leuke themapark is een dolfinarium en pretpark in één en biedt dus veel vermaak voor iedereen. In het dolfinarium maakt u kennis maken met de wereld van de dolfijnen, zeeleeuwen en zeehonden. De doorkijkwand van 40 meter lang geeft u een spectaculair aquapanorama. Het is zelfs mogelijk om te gaan zwemmen met dolfijnen of om met een dolfijn, zeeleeuw of zeehond op de foto te gaan. Het pretpark biedt leuke attracties voor jong kinderen, zoals vele speelterreinen en een kinderboerderij.
www.boudewijnseapark.be

Oostende: Stadsmuseum

Ontdek de levendige geschiedenis van Oostende in Het Stadsmuseum. Samen met Lousie-Marie, de eerste Belgische Koningin en beroemdste bewoner, gaat u op ontdekkingsreis in Oostende. De vele verzamelobjecten, documenten en affiches vertellen u het verhaal achter het toerisme, de visserij en de scheepvaart, waar Oostende nu zo bekend om staat. Tevens wordt er een blik geworpen op de toekomst van deze stad aan de zee.
www.stadsmuseum.be

Oostende: Earth Explorer 

Zijn u en uw gezin fan van wetenschap en techniek? Bezoek dan hét avonturen- en kennispark Explorado in Oostende. In dit kennispark worden natuurwetenschappelijke natuur fenomenen op een eenvoudige manier benaderd en uitgelegd. Kinderen en volwassen kunnen alles aanraken en uittesten en worden zelf uitgedaagd om antwoorden te zoeken. Daarnaast leert u van alles over de aarde. Ervaar een naschok van een aardbeving en de verwoestende kracht van een tornado of vlieg met de Apollo 3000 simulator mee de ruimte in. Al met al een zeer leuk en leerzaam dagje weg. 
www.explorado-oostende.be 

Blankenberge: Serpentarium

Serpentarium, de reptielenzoo waar u van alles te weten komt over amfibieën en reptielen. Ontdek  de leefwereld van slangen, hagedissen, krokodillen, schildpadden, salamanders, kikkers, maar ook spinnen en insecten. Wie stoer genoeg is kan, op de aangegeven momenten, de slangen ook echt aaien. Bent u klaar voor een avontuurlijke dag bij deze dieren? Kom dan snel langs.
www.serpentarium.be

Beaufort: Beeldenpark aan Zee

De Belgische Kust vormt elk jaar een spectaculair decor voor 30 beelden van nationale en internationale kunstenaars. De gehele kust vanaf Knokke tot aan de Panne maakt onderdeel uit van deze bijzondere expositie met de zee en de duinen als decor. Met behulp van een wandelgids kunt u een route langs alle beelden volgen en meer te weten komen over de betekenis van de beelden en hun makers. Veel van de beelden uit voorgaande edities van het beeldenpark hebben een permanente plek aan de kust gekregen, zodat deze het gehele jaar door te bewonderen zijn.
www.beaufort2015.be

Oostduinkerke: NAVIGO Visserijmuseum

In het NAVIGO-museum worden jong en oud meegenomen op een reis door de geschiedenis van de Vlaamse zee- en kustvisserij. U maakt kennis met de Vlaamse familievissers, de IJslandvaarders en de garnalenvissers te paard. Tevens kunt u in het museum zelf een morse bericht verzenden en een ‘echte’ storm op zee beleven. Voor gezinnen met kinderen is er het spannende museumspel S.O.S. Zeemonsters zodat u gezamenlijk het museum op een leuke en speelse manier kunt ontdekken.
www.navigomuseum.be

Ruim 15 jaar ervaring

Vakantiehuis boeken met S.G.R. garantie

Meer dan 2.000 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice +31 (0)521 - 587 300